Waar moet je op letten bij het kopen van een crossbodytas?

Reizen houdt vaak in dat je je gewone tassen moet omwisselen voor lichtgewicht, veiligere en meer beschermende exemplaren om je meest waardevolle bezittingen veilig aan je zijde te houden. Of je je nu zorgen maakt over zakkenrollers, je zorgen maakt over skimmers, of gewoon je tas aan je zijde wilt houden en tegelijkertijd je handen vrij wilt houden om te verkennen, een crossbodytas voor op reis biedt de perfecte mix van praktische veiligheidsvoorzieningen en een stijlvol mooi uiterlijk voor onderweg. Koop de beste crossbody tas door te letten op deze factoren!

Compartimenten

Omdat crossbodytassen beter werken als ze een slank silhouet behouden, mag je verwachten dat ze minder compartimenten hebben dan je traditionele rugzak of draagtas. Verwacht ten minste 1 hoofdvak aan de binnenkant om het grootste deel van je spullen in te bewaren, inclusief je tablet of e-reader, en dan extra secties voor pennen, telefoons en andere benodigdheden. Je zult waarschijnlijk de ruimte aan de buitenkant van je crossbodytas kunnen benutten door middel van extra vakken met ritssluiting aan de voorkant van de achterkant van de tas, evenals handige kleine zijvakken voor het dragen van waterflessen en andere benodigdheden.

Grootte

Je crossbodytas moet uiteraard groot genoeg zijn om alles op te bergen wat je nodig hebt om mee te nemen, zonder zo groot en omvangrijk te zijn dat het je zwaar maakt. Omdat je je tas laag over je heupen wilt kunnen dragen, zijn crossbodytassen over het algemeen kleiner en compacter dan draagtassen, rugzakken, schoudertassen of zelfs slingrugzakken. Kijk daarom uit naar een crossbody die compact is maar toch voldoende ruimte biedt voor je tablet of e-reader, je portemonnee, mobiele telefoon, kaarten, paspoort en andere dagelijkse benodigdheden. In een rugzak dames kun je dit uiteraard ook opbergen.

Beveiligingsfuncties

Veel van de uitstekende crossbodytassen in deze lijst hebben zoveel meer dan alleen flinke compartimenten en een geweldig uiterlijk. Antidiefstalmechanismen zijn een integraal onderdeel van het succes van reistassen, en de ruimte waar je je kostbaarste bezittingen bewaart, zou de veiligste van allemaal moeten zijn. Zoek naar afsluitbare ritsen, scheurvast materiaal versterkt met gaas, banden met roestvrijstalen binnenlinten en RFID-technologie om je kaarten en paspoorten te beschermen tegen scans en skimmers. Al deze zullen helpen om je uitrusting te beschermen tegen potentiële dieven en criminelen.

Materiaal

De meeste crossbodytassen die zijn ontworpen met het oog op reizen, zijn vaak gemaakt van nylon. Dit komt omdat nylon sterk, duurzaam en gemakkelijk schoon te houden is. Echt goed ontworpen tassen hebben vaak een lichter gekleurde stof aan de binnenkant, dus het is gemakkelijker om te zien wat er in de tas zit als je op zoek bent naar je tas, portemonnee, sleutels of mobiele telefoon. Veel van de allerbeste crossbodytassen hebben extra componenten die verborgen zijn achter de stijlvolle buitenkant. Deze omvatten slash-proof mesh verborgen in de stof of stalen linten die door de riemen en handgrepen lopen. Dit maakt ze slagvast en minder aantrekkelijk voor dieven, en daarom gaan ze veel meer avonturen mee dan gewone tassen van katoen, canvas of zelfs leren tassen.

Terug naar boven