Welke kast is mooi voor mijn woonkamer?

Er zijn natuurlijk talloze keuzes die je kunt maken wat betreft de meubels in de woonkamer. Toch kan het best lastig zijn om een origineel idee te bedenken voor welke kast het mooiste is in jouw woonkamer. We gaan je daarom een aantal tips geven zodat je uiteindelijk de beste keuze kunt maken voor een mooie kast in jouw woonkamer.

1. Een linnenkast

Wellicht is een linnenkast niet het eerste waar je aan denkt wanneer we het hebben over een kast voor in de woonkamer, maar waarom niet? Een kast zoals deze heeft namelijk ontzettend veel ruimte om normaliter beddengoed en handdoeken in op te bergen, maar dat betekent niet dat dat het enige is wat je kwijt kunt in de kast. Er is namelijk een hoop ruimte om ook bijvoorbeeld speelgoed er in te doen of andere spullen die je kwijt wilt. Wanneer je tegen een linnenkast aanloopt die je mooi vindt, is het natuurlijk zonde om deze te laten staan omdat een kast als deze niet in de woonkamer hoort. Hij kan natuurlijk ook gewoon prima in de woonkamer.

2. Een open kast

Een ander goed idee qua meubels voor de woonkamer is natuurlijk een open kast. Deze kast kan namelijk fungeren als een plek om spullen in op te bergen, maar je kunt er ook voor kiezen om een mooi schilderij of een fotolijst in de kast te zetten. Doordat het een open kast is, is de decoratie altijd zichtbaar. Dat maakt het een ideale plek om decoratie in te zetten. Toch is een open kast niet voor iedereen een goed idee. Mocht er een hoop rommel in de kast leggen, is dit natuurlijk ook altijd zichtbaar. Wat weer een voordeel is aan een open kast, is dat deze ook goed gebruikt kan worden om twee kamers te creëren van een kamer.

3. Een wandmeubel

Een derde mogelijkheid is een wandmeubel. Dat is een kast die als het ware tegen een gehele muur aan gebouwd wordt. Hier krijg je een heel strak resultaat van. De kast kan gebruikt worden om een tv in te plaatsen en de rest van de kast kan natuurlijk heel goed gebruikt worden om spullen op te bergen. Dit is de ideale kast voor mensen die een strak resultaat in de woonkamer willen hebben en tegelijkertijd een dichte kast zoeken.

4. Een boekenkast

Als laatste kijken we nog naar een ouderwetse boekenkast. Deze kasten zijn zo ontzettend veelzijdig. Je kunt de kast gebruiken waar hij voor bedoelt is, boeken, maar je kunt natuurlijk ook de kast vol zetten met andere dingen en daarnaast boeken. Daarnaast is een boekenkast de ideale manier om een gesprek te starten. Iedereen leest wel eens en een boekenkast kan heel veel vertellen over de bezitter. Ook een boekenkast is dus een hele goede kast voor in de woonkamer.

Terug naar boven