Zo vind je de juiste trouwringen voor je huwelijk

Als je gaat trouwen, wil je natuurlijk de mooiste trouwringen voor jezelf en je man/vrouw. Een keuze maken is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn zoveel opties verkrijgbaar. Geen nood, in dit artikel geven we je een paar tips om de juiste trouwringen te vinden voor je huwelijk.

Stap 1: bepaal het budget

Je trouwring draag je waarschijnlijk voor de rest van je leven, maar dat wil niet zeggen dat je er een fortuin hoeft aan te spenderen. Bepaal op voorhand je maximum budget en houd je daaraan. Zo voorkom je dat je verleid wordt door een trouwring die boven je financiele limiet wordt – wat misschien leidt tot spijt. 

Stap 2: kies een materiaal

Trouwringen zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, zoals goud (geel, wit of rosé), zilver, staal, titanium, carbon… Elk materiaal heeft haar eigen voor- en nadelen, zoals de kleur, de duurzaamheid, de krasbestendigheid, de bewerkbaarheid en de waarde. Kies het materiaal dat bij jouw smaak, levensstijl en huidskleur past. Of ga voor een trouwring die twee materialen combineert. Dat is erg trendy.

Stap 3: kies de stijl die bij je past

Trouwringen zijn er in allerlei stijlen, van klassiek tot modern, van strak tot sierlijk, van breed tot smal. De juiste stijl kiezen doe je op gevoel. Wanneer je een collectie bekijkt, zal je direct weten wat je mooi vindt en wat niet. Vind je echt niets dat bij jou past? Laat dan een handgemaakte trouwring maken. Die wordt door een goudsmid gemaakt volgens jouw wensen. Weet wel dat maatwerk meestal een beetje duurder is dan een standaard ring.

Stap 4: kies een edelsteen

Als je van extra schittering houdt, kan je kiezen voor een trouwring met diamanten. Diamanten zijn er in verschillende vormen, maten, kleuren en kwaliteiten.

Let op de vier C’s:

  • carat (gewicht)
  • color (kleur)
  • clarity (zuiverheid)
  • cut (slijpvorm)

Hoe hoger de kwaliteit van de diamant, hoe hoger de prijs. Je kan kiezen voor één grote diamant of meerdere kleine steentjes. Sommige koppels kiezen voor andere edelstenen, zoals robijn of saffier. 

Stap 5: bepaal de gravure

De meeste trouwringen worden gegraveerd. Aan de binnenkant komt dan een stukje tekst. Denk op voorhand goed na over deze gravure. Ga je bijvoorbeeld de datum van jullie huwelijk laten graveren, of de naam van je partner? Of misschien iets helemaal anders? Houd er wel rekening mee dat er een maximumlengte is voor deze tekst. De juwelier zal je hierover meer uitleg geven. 

Terug naar boven