Een oplossing tegen haarverlies bij kanker: de pruik van echt haar

Als je de diagnose kanker krijgt, dan krijg je in de meeste gevallen te maken met haaruitval. Dit is een veel voorkomende bijwerking van de chemotherapie. Het kan een flinke impact hebben op je zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde kan enorm afzwakken. Gelukkig zijn er manieren om deze pijnlijke en ingrijpende ervaring te verzachten. Een van de manieren is door het dragen van een pruik van echt haar

Allerlei soorten pruiken en haarwerken

Een pruik van echt haar, of ook wel een haarwerk genoemd, is een geweldige oplossing voor mensen die worden geconfronteerd met haarverlies als gevolg van de chemotherapiebehandelingen. Door een pruik te dragen kan dit je zelfvertrouwen weer een enorme boost geven. 

Er zijn veel verschillende soorten pruiken op de markt. Een synthetische pruik en een pruik die gemaakt is van echt haar. Synthetitsche haarwerken worden gemaakt van kunstmatige vezels en een echt haar pruik wordt gemaakt van 100% mensenhaar. 

Kun je het verschil goed zien? Ja zeker. En gaat een pruik die gemaakt is van echt mensenhaar ook langer mee? Absoluut. Een Europees haarwerk gaat veel langer mee en het haar ‘valt’ ook veel mooier. Het is gewoon echt haar.

Je kunt het haarwerk dat van echt mensenhaar is gemaakt helemaal zelf stylen zoals je wilt. Dit is natuurlijk ook een mooi pluspunt!

Welke pruik past het best bij jou?

Alleen jij kan daar echt het beste antwoord op geven. Een haarwerk specialist kan je hierbij wel advies geven. Het is echt een persoonlijke kwestie maar met behulp van een professional kom je er zeker uit. Een haarwerkspecialist heeft ervaring met deze verschillende soorten pruiken en hoe dit het beste gestyled kan worden . 

Conclusie van dit artikel

Als conclusie kunnen we wel zeggen dat een pruik van echt haar je wel degelijk kan helpen om je meer zelfvertrouwen te geven. Je kunt de natuurlijke look krijgen die je zelf wilt, zonder dat je hoeft in te leveren op comfort. Het kiezen van de perfecte pruik is misschien wat lastig, maar met behulp van een specialist zul je zien dat dit echt mogelij kis.

 

https://inkxhaarwerken.nl/pruik-echt-haar/
Terug naar boven